Dialoogtafel

Dialoogtafel

Op vrijdag 31 mei 2024 vond de eerste Keti Koti dialoogtafel plaats in de prinsenzaal van het stadhuis van de gemeente Alkmaar. De avond werd gehost door Reynaldo Andrews, die met zijn warme en betrokken wijze van presenteren de toon zette voor een avond vol betekenisvolle gesprekken en reflectie. Een hoogtepunt van de avond was de lezing van Kofi Ogun, die een diepgravende en interessante lezing gaf over het slavernijverleden. De genodigden werden niet alleen geïnformeerd, maar ook geraakt door zijn woorden. De lezing vormde een belangrijke basis voor de daaropvolgende dialogen, waarbij de aanwezigen hun gedachten en gevoelens over dit historische onderwerp konden delen. Er was een sterke aanwezigheid van verbintenis en wederzijds begrip, waardoor de bijeenkomst een bijzondere en verbindende ervaring werd.

Muzikale omlijsting werd verzorgd door het koor Fre Yeye, dat meerdere indrukwekkende zangoptredens gaf. Hun muziek bracht niet alleen sfeer in de zaal, maar versterkte ook de boodschap van de avond en zorgde voor een emotionele diepgang. Speciale genodigden, waaronder burgemeester Anja Schouten en wethouder Christiaan Schouten, gaven blijk van hun betrokkenheid bij het thema. In zijn toespraak sprak wethouder Christiaan Schouten over het belang van het erkennen en herdenken van het slavernijverleden. Zijn woorden werden met veel waardering ontvangen en droegen bij aan de diepgang van de dialoog.

De avond werd compleet gemaakt door een feestelijk diner, waarbij de genodigden konden genieten van gerechten uit de Surinaamse keuken. Het eten bracht mensen samen en bood een extra dimensie aan de dialoog. Al met al was de eerste Keti Koti dialoogtafel georganiseerd door het comité Keti Koti Alkmaar een groot succes. Het evenement bood een waardevolle gelegenheid om te leren, te verbinden en samen te reflecteren op een belangrijk deel van onze geschiedenis.

Het comité Keti Koti Alkmaar bedankt de gemeente, genodigden, spreker Kofi Ogun, host Reynaldo Andrews, cateraar Marijke, fotograaf Richard Andrews, koor Fri Yeye, wethouder Christiaan Schouten en burgemeester Anja Schouten voor hun bijdragen aan het succesvolle evenement.